Tag Archives: albanski

100 godina Dračkog okruga *

Tekst „100 godina Dračnog okruga“ koji sam napisao za Peščanik, a objavio i na ovom blogu, neko je preveo na albanski. Pošto ne znam albanski, ne mogu da garantujem verodostojnost prevoda. Ako neko zna, nek pomogne. Tekst na albanskom prenosim u orginalu preozetom sa ova dva albanska foruma. AO

_________________________________________________________________________________________________________

Shkruan Aleksandar Obradoviq, një analist politik në Beograd.

Data e publikimit 1 Dhjetor 2012

„100 vite te rrethit te Durresit

Foto: Ekzekutimi i të burgosurve shqiptarë nëper rruget Beogradit , viti 1912

Me njëzet e nëntë nëntor 2012.kane kaluar plot 100 vite nga themelimi i Mbretërisë së Serbisë ne rrethin e Durresit .Kjo datë nuk do të jetë e shenuar si feste .Historiografia serbe është përpjekur për të „mos informuar “ këtë aventurë neper Shqiperi të Pashiqit neper shkollat e tyre dhe te kaluaren e tyre , per keto tekste nuk jane te informuar tek nxnensit dhe gjeneratat serb .
Nastavite sa čitanjem

Označeno , , , , ,